Drac del Morell
Abans de la construcció del actual Drac, l'Embruix, ja s'havia interessat per el món del bestiari festiu, el 1983 va crear-se un drac per ser utilitzat en la representació del dia de Sant Jordi.
Va ser l'any 1992 però quan la construcció d'una figura zoomorfica esdevingué un objectiu. El drac fou la figura escollida i en Marti Royo l'artista triat per dur-la a terme.
El dia sant Jordi de 1993 fou el dia l'escollit per presentar la maqueta que en Marti realitzà del futur drac. L'acte compta amb la presència del mateix artista, personalitats locals i de Jordi Bertran (filòleg i gestor cultural).
Entre la primeavera i l'estiu de 1993, Martà Royo realitzà la figura en fang del drac, la construcció del mateix a partir de la esculturà caigué en mans dels propis membres de l'asscociació. Els punts de foc i la llengua foren construïts per el ferrer de Vila-Seca, Antoni Mas.
Finalment el Drac va ser presentat a la festa major d'estiu del 1994, en el marc dels actes del 15è aniversari de la entitat.
El drac del Morell té la seva pròpia música anomeada "marxa i ball del Drac del Morell" composada per Pere Olivé; també disposa d'una coreografÃa pròpia creada per el coreògraf i director artÃstic Jaume Guasch.
El Drac fou posteriorment el padrà del Moll de Vallmoll.
Durant aquests anys el Drac ha voltat per multitud d'indrets, sent reconegut per el públic com un drac de formes morfològiques suaus i plenament reconeixibles.
El Drac ha complert aquest any 2014 el seu vintè aniversari i per a celebrar-ho el dotze d'Abril d'aquest any es celebrà a la vila del Morell la primera trobada de Dracs al Morell, amb la presència del Drac de Sant Roc, el Drac de Valls, el Drac de la Geltrú, el Drac de Reus, el Drac de Vilafranca, el Drac de Castelló i el mateix Drac del Morell.